Maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid. (1 Tim.12:4b)

Samen

In de gemeente is er veel zorg en aandacht voor de ander. Dit komt voort uit interesse en liefde, omdat we als kinderen van God elkaars broeders en zusters zijn. We roepen elkaar op om God te dienen, maar ook in de praktische zaken zijn we elkaar tot steun.

 

Geestelijk

Als je samen gelooft, is het makkelijker om scherp te blijven en het oog gericht te houden op God. We bemoedigen en corrigeren elkaar. We leren van de ander. De jeugd krijgt onderwijs. In de praktijk gebeurt dat op allerlei informele momenten en pastorale gesprekken, maar ook tijdens gestructureerde activiteiten, zoals verenigingen, clubs en catechisaties.

 

Praktisch

Als er praktische hulp nodig is, staan we voor elkaar klaar. Doordat we elkaar kennen, weten we vaak wat er bij de ander speelt. Als je als gemeentelid hulp nodig hebt, kun je terecht bij de diaconie . Zij hebben het bieden van hulp als taak.

Ook als alles goed gaat, zijn we er voor elkaar. Tijdens activiteiten in de gemeente ontmoeten we elkaar en gaan we goed met elkaar om. De gezellige, vriendschappelijke sfeer is belangrijk voor ons.

 

Beluister hier de kerkdienst die je hebt gemist.